JADŁOSPIS |
Poniedziałek 06.02.2023 |
|
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
chleb żytni na zakwasie-60g,szynka wieprzowa-20g, |
żurek z jajkiem:włoszcyzna-40g,śmietana 18%-5g,jajko,ziemniaki-50g,czosnek,przyprawy |
babka kakaowa |
herbata z cytryną:napar herbaciany,cytryna, cukier 3g |
ryż z jabłkiem:ryż-50 g,jabłko-100 g,masło-10g,cukier-3 g, |
gruszka |
jabłko |
|
|
|
herbata owocowa |
|
|
|
|
alergeny: 1, |
alergeny:1,3,7 |
alergeny: 1,3,7 |
WTOREK 07.02 .2023 |
|
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
chleb ciemny-60 g,masło-10 g,pasztet drobiowy-20 g, |
zupa krupnik:włoszczyzna-40g,kasza jęczmienna-15 g,ziemniako-40 g,śmietana 18%-5 g,żebro wołowe -10 g,przyprawy |
zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi:mleko 2%-200 ml,płatki kukurydziane-30 g, |
kawa zbozowa:mleko 2%-200 ml,kawa-3 g,cukier-3 g, |
7,9,1 |
|
marchewka |
ziemniaki-150g |
banan |
|
pulpety w sosie pomodorowym:kurczak-50 g,bułka kajzerka,jajko kurze,śmietana 18%-10 g,cebula,przyprawy,koncentrat pomidorowy |
|
|
surówka z białej kapusty-70 g |
|
|
woda z cytryną |
|
alergeny: 1,7 |
alergeny 1,3,7, |
alergeny:1,7 |
|
|
|
ŚRODA 08.02.2023 |
|
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
chleb kukurydziany-60 g,masło-10g,jajecznica na parze 30 g |
brokułowa:włoszczyzna-40 g,żebro wołowe-20 g,kasza manna-20 g,liście pietruzki -2 g,przyprawy |
kisiel-200g |
herbata z cytryną:napar herbaciany 200ml,cytryna-3g cukier-3g |
alergeny1,9 |
ciastko-20g |
kiwi |
kotlet z piersi kurczaka:pierś kurczk-60g,jajko kurze,bułka tarta,przyprawy,olej |
|
|
ziemniaki-150g |
alergeny: 1, |
|
buraczki gotowanea -70g |
|
|
kompot z jabłek-70g |
|
alergeny: 1,3,7 |
alergeny:10 |
|
|
|
|
CZWARTEK 09.02.2023 |
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
chleb pszenno-żytni-60 g,masło-10 g,pasta z wędliny:filet drobiowy-20 g,ser feta-10 g,ogórek kiszony,majonez-5 g,jogurt naturalny-5 g,pieprz |
zupa krem z selera naciowego z grzankami: włoszczyzna-40g,swler-25 g,śmietana 18%-5 g,przyprawy,grzanki-25 g |
piernik |
kawa zbożowa: mleko 2%-200ml,kawa-3g, cukier-3g |
alergeny:1,3,7 |
|
jabłko |
kasza jęczmienna na sypko-50 g,gulasz wołowy:wołowina-60 g,śmietana 18%-5 g,przyprawy |
winogrona |
|
surówka z kapusty pekińskiej-70 g |
|
|
woda z cytryną |
|
alergeny: 1,3,7 |
alergeny:1,7,3 |
alergeny: 1,3,7 |
PIĄTEK 10.02.2023 |
|
|
zupa mleczna z kaszą:mleko 2%- 200ml,kasza manna-15 g, |
zupa koperkowa z zacierką: włoszczyzna-40g,koperek -2 g, śmietana 18%-10g,mąka kukurydziana -15 g, przyprawy |
drożdżówka z budyniem |
|
alergeny:1, 7,9 |
herbata:napar herbaciany-200ml,cytyna,cukier-3 g, |
chleb pszenno-żytni 50 g,masło-10 g,dzem truskawkowy-20 g, |
ryba panierowana:miruna-50g,jajko kurze-5g,bułka tarta,olej rzepakowy,przyprawy |
jabłko |
pomarańcza |
ziemniaki-150g |
|
alergeny 1,7 |
sałata zielona ze śmietaną-70g, |
alergeny:1,3,7 |
|
woda z cytryną |
|
|
alergeny:1,3,4,7, |
|
|
|
|